Kokeile automekaanikon työtä kevytyrittäjänä

Kokeile automekaanikon työtä kevytyrittäjänä

Autojen korjaaminen voi toimia monelle mielenkiintoisena harrastuksena, mutta jos olet huomannut olevasi kätevä käsistäsi ja olet kartuttanut kokemusta erilaisten autojen kanssa, satunnaisia työkeikkoja saattaa alkaa pukata vaikkapa oman kokopäivätyön ohella. Jos et ole vielä samalta istumalta siirtymässä suoraan automekaanikoksi tai perustamassa omaa autokorjaamoa, satunnaisten työkeikkojen laskuttaminen voi onnistua kätevästi kevytyrittäjänä.

Mitä kevytyrittäjyys on?

Kevytyrittäjyys on ottanut jo muutamien vuosien ajan jalansijaa yrittäjyyden maailmassa. Vaikka kevytyrittäjyys ei ole virallisesti yksi yrittäjyyden muodoista, siihen viitataan kevytyrittäjyyden nimellä sen vuoksi, että se muistuttaa pitkälti perinteistä yrittämistä – kevytyrittäjänä pystyt työskentelemään omaan tahtiin ja päättämään itse, kenelle teet töitä sekä hankkimaan itse asiakkaasi ja sopimaan omista työajoista ja työkorvauksista.

Kevytyrittäjyys on erinomainen tapa kokeilla yrittäjänä olemista ilman sen suurempia riskejä, sillä omaa yritystä ei tarvitse perustaa. Tämä yrittäjyyden muoto voi siis sopia loistavasti sellaiselle automekaanikolle, joka tekee vain satunnaisia työkeikkoja kokopäivätyön ohella tai on kiinnostunut täysipäiväisestä yrittäjyydestä, mutta haluaa vaikkapa ensimmäisenä testata, onko kyseiselle liiketoiminnalle tarpeeksi kysyntää omalla paikkakunnalla.

Kuka voi ryhtyä kevytyrittäjäksi?

Vaikka kevytyrittäjyyttä suosivat eniten freelancerit, kuten valokuvaajat, muusikot, kääntäjät, sisällöntuottajat, suunnittelijat ja konsultit, joiden työ ei välttämättä edellytä omien liiketilojen pystyttämistä, kuka tahansa voi ryhtyä kevytyrittäjäksi niin pitkään, kun elinkeinon harjoittamista ei ole säädetty luvanvaraiseksi – autoalalla et siis voi esimerkiksi ryhtyä katsastajaksi ilman erillistä lupaa toimia katsastajana.

Mekaanikon työstä kiinnostunut voi kuitenkin aloittaa laskuttamalla satunnaisia asiakkaita tekemällä töitä esimerkiksi omalla pihamaalla tai asiakkaan luona. Tällöin laskuttaminen onnistuu helposti Invoiceryn kautta. Sovit normaaliin tapaan asiakkaan kanssa työn laadusta, kestosta ja korvauksesta, ja suoritat tämän jälkeen toimeksiannon, jonka jälkeen Invoicery ottaa vastuun asiakkaan laskuttamisesta ja muista paperihommista, kuten verotuksesta.

Toimittamalla verokortin Invoicerylle, laskutuspalvelu tekee toimeksiannoista automaattisesti verokortin mukaisen ennakkopidätyksen, jolloin sinun ei tarvitse murehtia ennakkoveron hakemisesta ja maksamisesta. Invoicery hoitaa myös muut tarvittavat paperihommat, joten voit keskittyä rauhassa omaan työhösi.

Kevytyrittäjyys on turvallinen ja joustava yrittäjyyden muoto

Jos alat tehdä toimeksiantoja työsi ohella, on hyvä selvittää TE-toimiston kanssa etukäteen, katsotaanko sinut palkansaajaksi vai yrittäjäksi. Tällä on vaikutusta esimerkiksi silloin, jos jäät työttömäksi tai sairastut. Jos kevytyrittäjyys täyttää päätoimisen elinkeinon harjoittamisen kriteerit, katsotaan kevytyrittäjyys lain silmissä yrittäjyydeksi, joten sinun tulee itse vastata yrittäjän vakuutuksista. Saat lisätietoa näistä vakuutuksista ottamalla yhteyttä Invoiceryn asiakaspalveluun.

Kevytyrittäjyys on turvallinen ja joustava yrittäjyyden muoto, joka sopii monenlaisille yrittäjyydestä kiinnostuneille. Rekisteröityminen Invoiceryn laskutuspalveluun on täysin ilmaista ja maksat laskutuspalvelusta vain silloin, kun saat toimeksiantoja. Kevytyrittäjyys soveltuu siis erinomaisesti sellaisille mekaanikoille, jotka tekevät vain satunnaisia työkeikkoja. Lisäksi voit tehdä samanaikaisesti työkeikkoja niin monelle asiakkaalle kuin haluat, koska laskutus onnistuu helposti ja nopeasti Invoiceryn kautta.

writers