Auton pesu

Auton pesu

Auto on monille suomalaisille siinä mielessä pakollinen paha, että se pitää vain hankkia, jotta pääsee töihin ja muihin välttämättömiin paikkoihin. Autoa pestään ennen kaikkea vain kesällä ja siihen se myös tuppaa jäämään. Monia ei yksinkertaisesti kiinnosta laittaa paria tuntia syrjään omasta, usein lomaan osuvasta viikonlopustaan vain siksi, että auto näyttäisi pari tuntia siltä kuin se olisi juuri ajettu ulos autokaupan pihalta. Peseminen kuitenkin kannattaa, mutta sitten herääkin kysymys, että saako sellaista enää edes tehdä itse.

Ensinnäkin pesemiseen tarvittavia välineitä kannattaa etsiä Rörfokus-verkkokaupasta, josta saa näppärästi myös muuta tarpeellista pesuhuoneeseen – kätevästi netistä. Tavoitteena on, että kaikilla olisi mahdollisimman laadukkaat välineet autonsa pesua ajatellen.

Ammattilaiselle vai omalle pihalle?

Autopesuloita löytyy nykyään Suomesta lähes kaikkien huoltoasemien yhteydestä. Syynä on yksinkertaisesti se, että auton pesusta on tullut osa auton huoltoa. Ammattimainen autopesula joutuu kiinnittämään erityisen suurta huomiota valumavesiin, ja siksipä niillä on ihan Rörfokusin tasoiset laitteet, joilla varmistetaan, ettei pesulasta pääse kemikaaleja ympäristöön. Ja koska suurin osa meistä ei pese autoaan kuin muutaman kerran vuodessa, löytyy autopesuloista näppärä ratkaisu tähänkin: lahjakortti, jolla ostat vaikkapa vuoden pesut kätevästi kerralla eikä sinun tarvitse sen jälkeen tehdä muuta kuin ajaa pesuun jahka tarvetta ilmenee.

Jos kuitenkin haluat suorittaa pesun itse, kannattaa ottaa etukäteen selvää, missä sen aikoo suorittaa ja millaisilla välineillä. Enää ei esimerkiksi ole itsestäänselvyys, että omalla pihalla saisi pestä oman autonsa, koska pihasta vesistöihin imeytyvät kemikaalit ovat meidän kaikkien yhteinen haitta. Perinteinen mäntysuopa, jolla auto myös tulee takuulla puhtaaksi, on sallittu puhdistusaine, kunhan ei nyt ihan joka viikko autoaan pese. Rörfokus tarjoaa myös auton pesuun sopivan sienen ja muut välineet.

Säännöllinen pesu kannattaa

Kuten jo sanottu, auton pesu on melko lailla sama asia kuin huolto tätä nykyä. Pesu kannattaa ihan jo siitä syystä, että auton pinnat pysyvät mahdollisimman pitkään hyvässä kunnossa. Pesun yhteydessä tulee käytyä läpi sellaiset paikat, joihin sadevesi ei yllä, kuten vaikkapa renkaiden kuopat ja raot.

Säännöllinen pesu voi pelastaa sinut myös sakoilta: mikäli auton rekisterikilpi ei näy lian takia tai valot ovat likaiset, poliisi voi antaa tästä sakot. Sama koskee tilannetta, jossa nämä ovat lumen peitossa. Kannattaa siis vaikkapa aina ennen lähtöä tarkistaa, että auton perä on sen verran siisti, ettei sakkoja vain rapsahda.


Yleinen
writers