Aurinkosuojakalvon edut ja asennus

Aurinkosuojakalvon edut ja asennus

Liiallinen auringonsäteily ei ole haitaksi vain ihmisen iholle, sillä sen vaikutukset voivat yltää esimerkiksi myös autoon. Vaikka autot kestävät hyvin niin kylmää kuin kuumaakin säätä, liiallisen säteilyn ehkäisemisellä voi olla joitakin etuja myös auton kunnon kannalta.

Aurinkosuojakalvot

Aurinkosuojakalvoilla viitataan ohueen kalvoon, joka voidaan asentaa auton ikkunan lisäksi esimerkiksi kotiin, kiinteistöön, tai mihin tahansa muuhun ikkunaan. Kuten nimestäkin voidaan päätellä, aurinkosuojakalvon tarkoituksena on torjua auringon lämpö- ja UV-säteilyä, mutta se ei estä valoa pääsemästä kokonaan sisään esimerkiksi pimennysverhojen tapaan.

Tummemmissa aurinkosuojakalvoissa pinta voi olla niin tumma, että ulkopuolelta katsottuna kalvosta ei näe toiselle puolelle mitään, kun taas toiselta puolelta voidaan nähdä selkeästi ulos. Tänä päivänä aurinkosuojakalvot valmistetaan useimmissa tapauksissa monikerroksisesta polyesteristä, joka kyllästetään pinnoitteella, joka estää naarmuuntumista.

Aurinkosuojakalvon asentaminen

Esimerkiksi EVOFILMIN tarjoama laadukas aurinkosuojakalvo on helppo asentaa itse omaan autoon. Tämä on kätevää, sillä näin sinun ei tarvitse maksaa satoja euroja mekaanikolle suojakalvon asentamisesta. Suojakalvot toimitetaan asiakkaalle aina valmiiksi leikattuna, jolloin asennuksen tekemiseksi sinun ei tarvitse tehdä muuta, kuin irrottaa suojakalvo muotistaan ja asentaa se haluamaasi ikkunaan paikoilleen. Ongelmatilanteissa kaikkiin tuotteisiin sisältyy myös kuukauden asennustakuu, kahden vuoden vahinkotakuu, ja jopa viiden vuoden tuotetakuu.

Huomioitavaa kalvon asentamisessa:

1. Vältä suojakalvon asentamista lasiin suorassa auringonpaisteessa, sillä lasi voi kuumeta, jolloin asentamisen apuna oleva saippualiuos höyrystyy.

2. Suorita asentaminen mieluusti sisätiloissa, jotta vältät ikkunoiden altistumisen sääolosuhteille, jotka voivat pilata lopputuloksen. Sammuta kaikki mahdolliset tuulettimet ja puhaltimet, sekä sulje ikkunat; tällä tapaa vältät ikkunoiden likaantumisen asentamisen aikana.

3. Puhdista asennettavien ikkunoiden pinnat kauttaaltaan, sekä sisä- että ulkopuolelta. Pieninkin roska tai pölyhiukkanen voi pilata lopputuloksen. Vältä myös sellaisten vaatteiden käyttöä, jotka voivat saastuttaa ikkunan asennusvaiheessa nukalla tai langanpätkillä.

4. Asentaminen on helppoa yksin, mutta tarvittaessa voit pyytää asennukseen mukaan kaverin. Varmista kuitenkin, ettei asennustilassa ole liian montaa ihmistä, lapsia taikka vapaana olevia lemmikkieläimiä.

5. Valmiiksi leikatun ja irrotettavan aurinkosuojakalvojen asentaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta, eikä sen kummempia työkaluja. Jos haluat kuitenkin asentaa autoosi erikseen liimattavan aurinkosuojakalvon, sen asentamiseen tarvitset muutamia erikoistyökaluja sekä hieman tarkempaa osaamista.

Aurinkosuojakalvon edut

Sen lisäksi, että aurinkosuojakalvon asentaminen on suhteellisen helppoa, se tuo mukanaan monia muitakin etuja:

1. Parantaa auton energiatehokkuutta

Aurinkosuojakalvo auttaa parantamaan auton ikkunoiden energiatehokkuutta, mikä puolestaan on pohjoisessa ilmastossa varteenotettava seikka, sillä kesän kuumat päivät ja talvet jäätävät illat asettavat auton lämmitys- ja viilennysteholle suuria vaatimuksia.

Aurinkosuojakalvon avulla voit toisin sanoen luoda ikkunan pintaan lämpöenergiaa heijastavan suojan, joka talvella päästää auringonvaloa sisäpuolelle, kun taas samalla kesän kuumina päivinä kalvo heijastaa lämpösäteilyä takaisin ulkopuolelle. Tämän ansiosta auto pysyy talvella hieman lämpimämpänä ja kesällä hieman viileämpänä.

2. Antaa UV-suojan

Aurinkosuojakalvon sisältämä UV-suoja ehkäisee auringon UV-säteilyä pääsemästä ikkunan läpi sisään, mikä puolestaan auttaa välttämään esimerkiksi auton sisäpintojen tai autossa säilytettävien herkkien esineiden pintojen haalistumista.

3. Parantaa ikkunoiden iskunkestävyyttä

On totta, että auton ikkunoiden iskunkestävyys joutuu aika ajoittain koetukselle niin onnettomuuksien kuin ilkivallankin muodossa. Tässä tapauksessa monien aurinkosuojakalvojen mukana tulema sirpalekalvo auttaa estämään lasinsiruja pirstoutumasta tuhansiksi siruiksi lasin rikkoutuessa. Lisäksi tummennetut ikkunat voivat suojata autosi varkaiden uteliailta silmiltä.

writers