Luksusautot Aston Martin, Bentley ja Rolls Royce

Luksusautot Aston Martin, Bentley ja Rolls Royce

 

Monet valmistajat tarjoavat nk. luksus- ja premiumautoja, mutta vain kolme valmistajaa keskittyvät täysin luksusautoihin (näistä yli 100 tuhatta dollaria maksavista autoista käytetään myös termiä ultraluksusautot) Aston Martin, Bentley ja Rolls Royce. Esimerkiksi Mercedes Benz, BMW ja Audi tarjoavat myös tämän hintaluokan luksusautoja, mutta kaikilla näillä valmistajilla on myös tarjolla halvempia autoja ja halvempia luksusautoja.

Rolls Royce on kolmikosta vanhin, yritys perustettin vuonna 1904 Charles Steward Rollsin ja Frederick Henry Roycen toimesta. He saivat nopeasti mainetta erinomaisen laatunsa takia. Rolls Royce valmisti myös moottoreita lentokoneisiin ensimmäisen maailmansodan aikana. Rolls Roycesta on tullut melkein synonyymi luksusautolle ja monia muidenkin alojen huipputuotteita kutsutaan tämän alan “rolls royceksi”. 1987 tehdyssä markkinointitutkimuksessa Rolls Royce oli maailman toisiksi tunnetuin tuotemerkki heti Coca Colan jälkeen, jos ajatellaan Coca Colan massatuotetta ja Rolls Roycen ekslusiivisia tuotteita on tämä saavutus huomattava.

Bentleyn veljekset perustivat ensin autoja maahantuovan yrityksensä vuonna 1913 josta sittemmin tuli autovalmistaja koska W. O. Bentley oli aina halunnut myös valmistaa autoja. Suuren laman aikana yritys joutui talousvaikeuksiin ja Rolls Royce osti yrityksen ja perusti Bentley Motors yrityksen. Kaikki välillä 1931-2004 välillä valmistetut Bentleyt käyttivät Rolls Roycen korin osia ja muunneltuja Rolls Roycen moottoreita. Volkswagen osti myöhemmin Bentley merkin, kun Rolls Royce myytiin BMW:lle. Tämän jälkeen Bentleyn myynti on kasvanut voimakkaasti ja tehtaalla on välillä ollut jopa toimitusvaikeuksia suuren kysynnän takia.

Aston Martin perustetiin 1913 Lionel Martinin ja Robert Bramfordin toimesta. Yritys tunnetaan jo urheiluautoistaan, jotka ovat noussee legendaariseen statukseen Isossa Britanniassa. Monet muistavat myös Aston Martnin James Bondin autona monessa James Bond elokuvassa jo 1964 julkaistusta Goldfinger elokuvasta aina tuoreimpaan Spectre elokuvaan saakka. Tämän lisäksi Aston Marin on toiminut Isossa Britanniassa kuninkaallisena hovihankkijana ja on toimittanut autot Walesin Prinssille vuodesta 1982 lähtien.


Yleinen
writers