Chevrolet Camaro amerikkalainen poniauto

Chevrolet Camaro amerikkalainen poniauto

 

Camaro julkaistiin vuonna 1966, jolloin esiteltiin Camaron vuoden 1967 malli. Auto suunniteltiin kilpailemaan markkinaosuudesta Fordin Mustangin kanssa. Termiä poniauto alettiin käyttää 1950-luvun lopun ja 1960 alun aikana ja sillä tarkoitettiin suhteellisen halpahintaista autoa jolla on sporttinen imago. Camaro oli juuri tällainen auto, sillä oli hyvinkin sporttinen imago ja sen hinta oli saatua pidettyä inhimillisenä. Camaro ja samana vuonna esitelty Pontiacin Firebird käyttivät samaa alustaa, joka auttoi valmistuskulujen pitämisessä kurissa General Motorsin valmistaessa molempia autoja.

Camarosta valmistettiin ensin neljää erilaista versiota, joista ensimmäisen sukupolven autojen valmistus loppui vuonna 1969, toisen polven 1981, kolmannen 1992 ja neljännen 2002. Tässä vaiheessa Camaron valmistus lopetettiin kokonaan markkinoiden hiipuessa ja urheiluautojen kysynnän laantuessa.

Camaroa ei kuitenkaan unohdettu ja uutta Camaroa alettiin suunnitella jo hyvinkin pian valmistuksen loputtua. Viidennen sukupolven Camaro kävi läpi täydellisen uudelleensuunnittelun ja uusittu Camaro julkaistaan vuonna 2010, viidettä sukupolvea valmistettiin vuoteen 2015 saakka ja uusi kuudennen sukupolven Camaro julkaistiin vuonna 2016, viisikymmentä vuotta mallin ensiesittelyn jälkeen.

Nuoremmalle sukupolvelle Camaro on tullut myös tutuksi Transformers elokuvasarjasta, jossa yksi hyvistä roboteista eli autoboteista nimeltään Bumblebee muuntautuu Camaroksi.

writers