Auton hoito ja huolto

Auton hoito ja huolto

 

Jotta auto säilyttää arvonsa ja pysyäkseen myös hyvässä toimintakunnossa pitää sitä huoltaa säännöllisesti. Aivan perusasioita on auton puhtaanapito, varsinkin talviaikaan auto olisi suositeltavaa pestä muutaman viikon välein, koska Suomessa maanteillä käytetää suolaa, joka syövyttää maalipintaa ja aiheuttaa ruostevaurioita. Maalipinta pysyy myös paremmin kunnossa, jos auto vahataan ainakin pari kertaa vuodessa. Jos halutaan, että vahapinta pysyy hyvänä kokoajan, tulisi se uusia siinä vaiheessa, kun vesi ei helmeile enää auton maalipinnalla.

Nesteiden määriä on tarkkailtavat säännöllisesti ja niitä on lisättävä jos niiden määrä lähestyy alinta sallittua tasoa. Tärkeintä on seurata moottoriöljyn, jäähdytysnesteen ja jarrunesteen tasoa, koska nämä vaikuttavat auton toimitakykyyn. Näiden lisäksi on hyvä myös seurata tuulilasin pesunesteen ja ohjaustehostimen hydrauliöljyn tasoja. Älä aja autollasi, jos siinä on liian vähän moottoriöljyä, jäähdytysnestettä tai jarrunestettä. Renkaiden painetta kannattaa myös tarkistaa aina välillä, sillä jos paineet ovat väärät, ne voivat nostaa auton kulutusta ja kuluttaa renkaita epätasaisesti. Epätasainen renkaiden kulutus voi muuttaa auton ohjausominaisuuksia ja tämä on merkittävä turvallisuusriski. Tarkista myös polttimot, varsinkin jos ajat pääasiassa vain päiväsaikaan, sillä joskus palanut polttimo voi jäädä huomaamatta valoisaan aikaan.

Näiden lisäksi auto tulisi käyttää säännöllisesti määräaikaishuolloissa, joissa varmistetaan, että kaikki kuluvat osat vaihdetaan asianmukaisesti ja auton toimintakyky pidetään yllä.

writers